Division 4

Division 4


Korpnivå eller inte?


Är division 4 verkligen så dålig som folk vill få det till?


Det finns idag många lovande spelare som tillhör ett division 4 lag, ska en 17 åring vara nöjd med speltid i division 4?



Det tycker iallafall vi på bloggen, om man som 17 åring får speltid i fyran ska man vara mycket nöjd och göra det bästa av situationen. För visst finns det folk från högre serier som kollar på en. Fyran är en perfekt serie för att utvecklas och sedan då gå till någon klubb med högre serierankning. Ni som spelar i fyran och fortfarande har proffsdrömmar - ge inte upp! Kolla bara på Henok Goitom från Essinge (div4) till Udinese (serieA)

Sen tycker vi på bloggen inte om när folk kallar division 4 för korpnivå. Visst det är inte jätte stora förväntningar på spelarna i fyran och intresset kanske inte är det största.

Men ändå så tycker vi att det håller en bra och ganska hög klass om man ska jämföra med division 5 tex. Visst är det kul när det kommer mycket folk och kollar på sina nära och kära lira boll, det brukar bli "Stor publik" när Västeråslagen möts tänker mest på IFk Vås och IK Franke för visst skulle det kunna komma en 400-500 och kika i slutskedet av serien när avgörandet skall komma. Nu är det inte säkert att det kommer stå mellan just dessa två lag men dem är ju förhandstippade att sluta på första resp andra plats. Även Kolsva och Juventus har börjat på ett starkt sätt och skall även dem räknas som ett hot mot IFK och Franke.


Till slut vill vi bara säga GE INTE UPP HOPPET OM DRÖMMEN, JOBBA 110% SÅ KOMMER DET BLI BRA !


Kommentarer
Postat av: divfem

Gästspel från divfem redaktionen:



Att lira i fyran kontra femman är ett steg fotbollsmässigt, men om du tittar på årets divfem så har några lag spöat lag från divfyra. Och vad det beror på är ju ett antal nyförvärv bland annat. Sedan så har du en annan träningsdos i divfem

jämfört med divfyra. Håller med om att man ska sluta snacka ner serierna, offtast är det spelare som inte platsar som håller på med det. Alla vet ju att man måste börja någonstans för att lyckas, titta runt lite och kolla vilka spelare vårat län har tagit fram från de lägre divisionerna..



Tycker att Younes Ismail från Bäckby IF via Franke till Örebro SK är ett lysande exempel..

2009-05-06 @ 10:20:52
URL: http://divfem.blogg.se/
Postat av: DivFour

jag håller med dig om mestadels men att slå nån i en träningsmatch är inte samma sak som att slå nån i serien.

2009-05-06 @ 10:35:35
Postat av: Ni ska ha mycket beröm…

Mycket fin artikel ovanför. Väl skrivet och uppmuntrande för spelare som vill komma någonstans med fotbollen. Stämmer till 100%. Alla börjar ju underifrån för att visa upp sig och bevisa att dem klarar av spel på div. fyra och har kapacitet för högre nivå. Hälsningar från Juve.

2009-05-06 @ 12:25:35
Postat av: Södra

Från Fagersta Södra Div.5 så gick Wede bröderna till Elfsborg och Niklas Pentilä till Djurgården. Värvade som ungdomsspelare men redan med i A-trupperna. Nåt träningsinhopp och bänkplatser har det blivit hitills.

2009-05-06 @ 13:40:52
Postat av: Why not.

Första inlägget här. Självklart ska de vara tacksamma. Det verkar dessutom enklare I DETTA NU att ha möjligheten att kliva fram. Inte alls dessa möjligheter förr. Inom en bakåt, minst 15-års radie har det ju traditionellt varit förbannat svårt. Ända upp till 18-20 åtminstone.



Att sedan vara bra eller passa in kan självklart vara ett problem.



Det är f.ö. att beakta att segraren i div.4 kliver upp i riks-serierna & att lagen som går upp förmodligen inriktar sitt initiala fokus från den egna serien. Jag talar alltså om ev.värvningar... ju högre upp osv. Annat perspektiv/diskussion är att; div.4 blivit sämre (sämre spelare, divisonsförändringar) och att unga spelare matchas tidigt på gott och ont samt att äldre spelare ej konkurreras ut på ont.



Kommer vi utvärdera vikten av psykologiska faktor inom kort? Värdet av psykologiska faktorer såsom sammanhållning är en grundval och kommer säkert poängteras mer.

2009-05-07 @ 00:38:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0